dijous, de maig 31, 2007

ELS ANIMALS DOMÈSTICS NO SÓN CAP JOGUINA.

ELS ANIMALS DOMÈSTICS NO SÓN CAP JOGUINA

EL FENOMEN DE L’ABANDONAMENT DELS ANIMALS DOMÈSTICS ÉS UN PROBLEMA SOBRETOT DURANT L’ESTIU. LA SURTIDA PER LES VACANCES, SOVINT POSA A PROVA EL FET DE CONVIURE AMB AQUESTS PETITS COMPANYS DE VIDA.
UNA VEGADA ESFUMATS ELS ENTUSIASMES INICIALS, L’ANIMAL ES TORNA UN OBJECTE, A VEGADES INCÒMODE I SOVINT SE SENT LA NECESSITAT DE DESLLIURAR-SE’N.
ELS MOTIUS SÓN TANTS: LA DIFICULTAT DE PORTAR-LO DE VACANCES PER FALTA DE LLOCS ADEQUATS QUE ADMETIN ANIMALS, LA MANDRA PER BUSCAR UNA ALTRA SOLUCIÓ I SOBRETOT L’ARIDESA DE COR.
AIXÍ,MOLTS ANIMALS ES RETROBEN VAGANT PLENS DE POR PELS CARRERS PLENS DE TRÀNSIT RODAT,I CORREN EL RISC DE CAUSAR ACCIDENTS DE CIRCULACIÓ O DE SER-NE VICTIMES.
PER AIXÒ, QUAN DECIDIM D’ENFLOCAR UN CADELL PER DONAR-LO ALS FILLS, HAURÍEM DE PENSAR-HO MOLT BÉ!! SI NO SOM CAPAÇOS DE SOSTENIR LES NOSTRES RESPONSABILITATS, NO COMPREM O PORTEM UN ANIMAL A CASA, PER QUÈ L’AMOR INCONDICIONAT QUE ENS DÓNA SERIA IGUAL A LA NOSTRA MALDAT A L'HORA DE L’ABANDONAMENT.
COM ES POT NO PROVAR CAP REMORDIMENT EN COMPLIR UNA ACCIÓ TAN MENYSPREABLE?
UN ANIMAL NO POT PARLAR,PERÒ ÉS UN ÉSSER VIU DOTAT D’INTEL.LIGÈNCIA, CAL OBSERVAR LA SEVA MIRADA I ELS SEUS MOVIMENTS PER COMPRENDRE QUE ENS CONDIDERA LA SEVA FAMÍLIA.
ENS DÓNA AFECTE, AMISTAT I COMPANYA I AIXÒ SUPOSA QUE SI SOM PERSONES SENSIBLES, HAURÍEM DE CORRESPONDRE’L AMB ELS MATEIXOS SENTIMENTS I DE TENIR-NE CURA.
SI US PLAU, NO TRAїM ELS NOSTRES AMICS!!!

2 Comments:

Blogger Giorgio Grappa said...

Hola, Lliri Blanc! Veig que el tema dels gossos abandonats et toca el cor. En efecte, és una mostra de la manca de responsabilitat i de sensibilitat d'aquells que els abandonen. Personalment, no sóc gaire aficionat als animals (tinc simpatia pels gats, això sí, però no en tindria un a casa per res del món), però no suporte les persones que els tracten com a objectes.
Et deixe algunes correccions :-) .

DELS ANIMALS DOMÈSTICS ÉS UN PROBLEMA [sense la coma]
LA SURTIDA PER LES VACANCES SOVINT POSA A PROVA [sense la coma]
INICIALS [sense l'accent]
L’ANIMAL ES TORNA UN OBJECTE, DE VEGADES INCÒMODE, I SOVINT SE SENT
LA DIFICULTAT DE PORTAR-LO DE VACANCES
PER FALTA DE LLOCS ADEQUATS QUE ADMETIN ANIMALS
AIXÍ, [coma] MOLTS ANIMALS ES RETROBEN VAGANT PLENS DE POR PELS CARRERS PLENS DE TRàNSIT RODAT, I CORREN EL RISC DE CAUSAR ACCIDENTS DE CIRCULACIÓ, O DE SER-NE VICTIMES.
HAURÍEM DE PENSAR-HO MOLT BÉ!!
PERQUÈ L’AMOR INCONDICIONAT QUE ENS DÓNA SERIA IGUAL A LA NOSTRA MALDAT
EN COMPLIR UNA ACCIÓ
UN ANIMAL NO POT PARLAR, [coma] PERÒ ÉS UN ÉSSER VIU
ENS DÓNA AFECTE, AMISTAT I COMPANYIA

9:02 a. m.  
Blogger Lliri blanc said...

Gràcies per les correcions.
Esperem bé: he vist que he fet moltes errades.Aquest test l'he escrit durant la prova de l'exàmen de català.(més o menys).
Quina por!

12:53 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home