dimecres, de juliol 25, 2007

ELS CENTS PASSOS....


ELS CENTS PASSOS

( LA MEVA TRADUCCIÓ DE LA CANÇÓ “ I CENTO PASSI” DE LA BANDA ITALIANA “ MODENA CITY RAMBLERS” INSPIRADA DE LA OMÒNIMA PEL.LICULA DE M. T. GIORDANA SOBRE PEPPINO IMPASTATO, FILL D’UN BOSS DE LA MÀFIA QUE COM PERIODISTA VA DENUNCIAR LA MÀFIA A LA SEVA RÀDIO PRIVADA, CAUSANT LA RÀBIA DE LA SEVA FAMÍLIA……..)

-“HAS ANAT A L’ESCOLA? SAPS COMPTAR?”—“COM COMPTAR?”—“1,2,3,4….SAPS COMPTAR?”--“SI ,JO SÉ COMPTAR”—“ SAPS CAMINAR?”—“ JO SÉ CAMINAR.”—“I COMPTAR I CAMINAR JUNTAMENT, HO SAPS FER?”—“SI CREC QUE SI”. –“ALESHORES, VÉS! COMPTA I CAMINA!VÉS 1,2,3,4,5,6,7,8…-“ON ESTEM ANANT?”-“VÉS, COMPTA I CAMINA! 9……90,91,92,93,94,95,96,97,98,99 I 100!” SAPS QUI VIU AQUÍ?U ZÙ TANU, VIU AQUÍ! 100 PASSOS HI SÓN DES DE LA NOSTRA CASA, 100 PASSOS…”(DE LA PEL.LICULA).

VA NÉIXER EN AL TERRA DELS VESPRES I DELS TARONGERS, ENTRE CINISI I PALERMO PARLAVA A LA SEVA RÀDIO.DINS ELS ULLS ES LLEGIA LA GANA DE CANVIAR, LA GANA DE JUSTÍCIA QUE EL VA CONDUIR A LLUITAR.TENIA UN COGNOM MOLEST I RESPECTAT, PER CERT EN AQUELL AMBIENT D’ELL POC HONRAT. ES SAP ON ES NEIX, PERÒ NO COM ES MOR I TAMPOC SI UN IDEAL ET DONARÀ DOLOR.“PERÒ LA TEVA VIDA ARA TU POTS CANVIAR, NOMÉS SI ETS DISPOST A CAMINAR, CRIANT FORT I SENSE POR, COMPTANT 100 PASSOS AL LLARG DEL TEU CAMÍ”
1,2,3,,4,5,10,….100 PASSOS 1,2,3,4,5,10….100 PASSOS (MÉS VEGADES)
“HEM DE REBEL.LAR-NOS”(DE LA PEL.LICULA)
PODIA COM TANTS ESCOLLIR I PARTIR, EN CANVI VA DECIDIR DE RESTAR, ELS AMICS, LA POLÍTICA, LA LLUITA DEL PARTIT…A LES ELECCIONS S’HAVIA CANDIDAT. DEIA QUE DE PROPER ELS HAURIA CONTROLATS, PERÒ NO VA TENIR TEMPS PER QUÈ VA SER MATAT….EL NOM DEL SEU PARE DINS LA NIT NO HA BASTAT, ELS AMICS DESESPERATS NO EL VAN TROVAR MÉS….“ALESHORES, DIGUES-ME SI TU SAPS COMPTAR, DIGUES-ME SI SAPS TAMBÉ CAMINAR, COMPTAR I CAMINAR JUNTAMENT A CANTAR LA HISTÒRIA DE PEPPINO I DELS AMICS SICILIANS”
ALESHORES 1,2,3,4,5,10,..100 PASSOS…..(MÉS VEGADES)
ERA LA NIT FOSCA DE L’ESTAT ITALIÀ, LA DEL 9 DE MAIG ’78. LA NIT DE VIA CAETANI, DEL COS DE ALDO MORO,L’ALBA DELS FUNERALS D’UN ESTAT…..“ALESHORES,DIGUES-ME SI TU SAPS COMPTAR,DIGUES-ME SI TU SAPS CAMINAR, COMPTAR I CAMINAR, JUNTAMENT A CANTAR LA HISTÒRIA DE PEPPINO I DELS AMICS SICILIANS”
ALESHORES 1,2,3,4,5,10…100 PASSOS (MÉS VEGADES)
“ÉS NOMÉS UN MAFIÓS, UN DE TANTS”“ÉS EL NOSTRE PARE! EL MEU PARE! LA MEVA FAMÍLIA, EL MEU PETIT POBLE! JO VULL FOTRE-ME’N!VULL ESCRIURE QUE LA MÀFIA ÉS UNA MUNTANYA DE MERDA! JO VULL CRIDAR!”(TRET DE LA PEL.LICULA)
(si feu un click a sota podeu escoltar la cançó)

2 Comments:

Blogger B. Lucas i Olivé said...

Genial aquesta pel.lícula.

12:57 p. m.  
Blogger Lliri blanc said...

Si , genial!
La cosa trist és la seva realitat.

Fins aviat

5:18 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home