dimecres, d’agost 15, 2007

Time in jazz...


TIME IN JAZZ

EL CAP DE SETMANA PASSAT JO, FABIANA,IRENE MANUELA I IBAN, VAM PARTIR CAP BERCHIDDA PER ASSISTIR A UN DELS EVENTS MÉS APRECIATS DINS EL PANORAMA DEL FESTIVAL ITALIÀ.”TIME IN JAZZ”EN EFECTE ÉS CAPAÇ DE FER ARRIBAR CADA ESTIU MILERS D’ESPECTADORS EN AQUEST RACÓ DE SARDENYA. MÈRIT DE LA FÓRMULA A L’INSÍGNA DE LA QUALITAT I DE L’ORIGINALITAT QUE PER SIS DIES PROPOSA MÚSICA ( I NO NOMÉS) DES DEL MATÍ FINS A LA NIT, A LES PLACES PERÒ TAMBÉ EN LLOCS INSÒLITS COM ELS BOSCS, ELS ESCENARIS NATURALS DEL MONT LIMBARA O LES PETITES ESGLESIES DE CAMPANYA DELS POBLES DES DE OZIERI A TEMPIO PAUSANIA, DES DE OSCHIRI A PATTADA, DES DE NUGHEDU S. NICOLÒ A GOLFO ARANCI.
BEH, ESTAVA DIENT QUE VAM PARTIR EN TRES DE L’ALGUER (ELS ALTRES DOS DE STINTINO) SOBRE UN PETIT COTXE DAEWO, ON JO HE INTENTAT DE CARREGAR LA MEVA CASA, SENSE CONÈIXER EL TRAJECTE I SOBRETOT SENSE TENIR UN MAPA DE CARRETERA. DESPRÉS DE DUES HORES CANSANT DE VIATGE, HEUS AQUÍ A BERCHIDDA A BUSCAR UN CÀMPING ON MUNTAR LA NOSTRA PETITA TENDA. PUGEM AL “BELVEDERE”…NOMÉS ARA COMPRENC EL PER QUÈ D’AQUEST NOM. ES TROBA SOBRE EL CIM D’UN MONT I PER ARRIBAR-HI HI HA UNA PUJADA AIXÍ PENDENT QUE EL COTXE, AMB TOT EL CÀRREC, FEIA UN METRE ENDAVANT I DUES ENDARRERE. UNA VEGADA A DALT, DECIDIM D’ANAR AL CÀMPING “TANCARÈ” A L’ENTRADA DEL POBLE I TORNEM A BAIXAR. ENS TROBEM AMB ELS ALTRES, MUNTEM LES TENDES SOBRE EL TERRENY A PROP DE L’INGRÉS ON ESTÀ LA GUARDIA DEL CÀMPING, MENTRE ELS NÚVOLS NEGRES I EL VENT FORT NO PROMETEN RES DE BO. DESPRÉS SURTIM CAP OZIERI ON, DINS LA BASÍLICA DE S. ANTIOCO DE BISARCIO, EL MÚSIC PAOLO FRESU TOCAVA AMB EL COR DE CORSICA “A. FILETTA” I EL MÚSIC DE BANDONEON DANIELE DI BONAVENTURA. BONIC L’ESCOLLIMENT DEL PROJECTE “ MÍSTIC MEDITERRANI” DE MESCLAR EL SO DE LA TROMPETA AMB LA TRADICIÓ DELS CANTS POLIFÒNICS DINS UN AMBIENT AIXÍ SUGGESTIU!
TORNEM AL CÀMPING I PROVEM A DORMIR EN TRES DINS UNA TENDA PER DOS. PER SORT SOM PRIMES, PENSEM! JO PERÒ SÓC UNA MICA LLARGA I TINC D’AJUPIR-ME..PACIÈNCIA!
ESTAVA DIENT QUE PROVEM A DORMIR..PER QUÈ LA IDEA DE COL.LOCAR-NOS A L’ENTRADA NO HA ESTAT MOLT BONICA. A MÉS DEL TRÀFIC DE COTXES I DE GENT, TAMBÉ LES GUARDIES FEIEN LA SEVA PART PER BALADREJAR AMB CRITS, RIALLES I CADA MENA DE SOROLL. AL MATÍ MOLT D’HORA DEMANEM SI AQUEST DESPERTADOR ESTAVA COMPRES DINS EL PREU I ENS HAN CONTESTAT QUE SI I QUE A MÉS PODÍEM GAUDIR D’UN MASSATGE ALS PEUS…PUAHH! US PRESERVO ELS DETALLS DELS PREPARATIUS, PERÒ ENCARA HEM DE COMPRENDRE EL PER QUÈ LA MAJORIA ENS MIRAVA COM FOSSIM UNS EXTRATERRESTRES!
A LES 10 ESTAVEM JA A L’ESGLESIA DE CAMPANYA DE S. MIQUEL, ON PAOLO FRESU I L’ACTRIU LELLA COSTA HAN FET EL READING “ SOBRE LA TERRA LLEUGERS” ,DEDICAT A LA FIGURA I A L’OBRA DE L’ESCRIPTOR SARD SERGIO ATZENI MORT AL ’95 A 43 ANYS. HE PLORAT PER L’EMOCIÓ I HE RIGUT PER LA SIMPATIA DE AMBDÓS. PERÒ, PER QUÈ PRENEN EL PEL D’EN PAOLO FRESU AMB RELACIÓ A LA SEVA BELLESA? JO TROBO MOLT FASCINANT AQUEST PETIT I GRAN HOME!!!!
TORNEM A BERCHIDDA I INTENTEM PUJAR A LA PINEDA PER MENJAR UNS ENTREPANS. ENS HEM EQUIVOCAT DE RUTA, EL COTXE S’HA REBUTJAT DE PUJAR I S’HA APAGAT…EN AQUELL MOMENT HE PERDUT UN ANY DE VIDA! (PAOLO FRESU EM DEUS UN ANY DE VIDA!!) TOT ÉS BO QUAN ES CONCLOU BÉ, COM DINS LES FAULES I SI SÓC AQUÍ A DESCRIURE L’AVENTURA, SIGNIFICA QUE SOM SOBREVISCUDES!..NOMÉS DE MOMENT, PER QUÈ DECIDIM DE SURTIR CAP PATTADA(SEMPRE SENSE EL MAPA), ON ARRIBEM DESPRÉS UNA HORA DE VIATGE SOTA UN SOL CALENT, SOBRE UN TRAJECTE D’AFALT LÍQUID, SENSE L’OMBRA D’UN ARBRE AMIC.
A LES SIS A L’ESGLESIA DE S. JOAN, JO SÓC MÉS MORTA QUE VIVA, PERÒ AGAFO ÀNIM AMB LA MÚSICA DE DHAFER YOUSSEF I NGUYEN LE: EL CANT I L’OUD DEL MÚSIC TUNISIÀ MESCLAT ALS SONS ELÈCTRICS DE LA GUITARRA DEL FRANCO- VIETNAMITA DINS UN JOC DE SONORITATS I ATMOSFERES DIFERENTS ENTRE ORIENT I OCCIDENT.
EL VIATGE DE TORNADA, VA SER PER A MI UNA AGONIA.
PORTO ENCARA AL BRAÇ EL BRAÇAL D’IDENTIFICACIÓ DEL CÀMPING I EN EL MEU COR AQUELL RACÓ DE SARDENYA FINS ARA A MI DESCONEGUT, LA MÀGIA DE LA MÚSICA, LES CARES ARA JA FAMILIARS DE QUI VA ASSISTIR A TOTS ELS CONCERTS I SOBRETOT………..”PAOLO FRESU”!

2 Comments:

Blogger Giorgio Grappa said...

Quines vacances més mogudes, Lliri Blanc! Quin valor, acampar en una zona de "música lliure i descontrolada", he he... No sé si són les teues descripcions o la meua memòria (fa ja tant de temps...), però, sí, Sardenya se'm presenta com a molt muntanyosa, i recorde bastant bé algunes carreteres sinuoses envoltades de boscos.

Per cert, m'agrada el jazz, tot i que no el conec gaire i no te'n sabria citar més d'un parell d'intèrprets (el més modern dels quals seria Woody Allen ;-) ).

8:46 p. m.  
Blogger Lliri blanc said...

HOLA GIORGIO!
COM PER ALTRES COSES, SI NO SO'N DIFICILS I COMPLICADES..NO M'AGRADEN...JEJEJE
FINS AVIAT :-)

10:42 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home