diumenge, d’abril 20, 2008

EXCURSIÓ COSTA PARADISO-ISOLA ROSSA







EXCURSIÓ COSTA PARADISO-ISOLA ROSSA

Hem començat la nostra marxa dominical surtint de “Costa Paradiso” un naixent centre balneari situat sobre una costa minuciosament accidentada amb esculleres i cales de roca vermella que posa en ressalt el blau de la mar. Durant l’itinerari hem descobert la cabana d’un ermità amagada pels arbres i he pensat que m’hauria agradat quedar-me en aquell lloc de faula (en bona companya naturalment!)
Caminant a un recorregut pintats per moltes varietats de flors com lliris blancs,ginestes grogues, ciclamens vermell viu, plantes greixoses amb grans flors rosa, hem arribats a “L’isola rossa” característica platja amb una torre castellana que s’eleva sobre una punta frontera.
Aquí el vent fa de padró i els arbusts són corbats com signe de respecte.
La meva reverència a aquest paisatge suggestiu!

5 comentaris:

Henry The VIII ha dit...

Lliri, a l'excursió vas trobar lliris blancs? Quina paradoxa. Un lliri entre altres lliris. És com si entre les arenes del desert hi trobéssim camuflat un rellotge d'arena.

Nc! (abreviatura de salutacions lliri blanc!)

Joan de Peiroton ha dit...

Ah, un poc de botànica: les teves plantes greixoses amb les flors vermelles i el cor grogenc son Carpobrotus af. acinaciformis o Carpobrotus edulis, venen de l'Africa del Sud, fan part de la gran familia dels mesembryanthemaceae o aizoaceae. Han estat utilitzat molt sovint des del segle 19 per fixar les dunes però ara son considerats com invasors i cosen un desequilibri de la flora de les dunes. Els fruits (figues de mar) son comestibles, els d'edulis molt particularment, que son més grossos. Se'n fa una confitura. En català aquestes plantes s'anomenen patates fregides, corre-corre, bàlsam o ungla de moix, segons els llocs.
I com de costum, les fotos son esplèndides (i no sols els paratges) !!!

Lliri blanc ha dit...

Gràcies Henry i Joan pels compliments!i Joan quines explicacions detallades sobre els flors i els fruits! és un plaer rebre els vostres comentaris.........

onatge ha dit...

Hola Cinzia, fa dies que no passo per aquí, però avui m'han caigut quatre paraules de la butxaca...


Temps a l’enclusa...


El temps
traspassa
totes les muralles.

Temps
sense temps.
Profunditat
que traspassa
tots els calendaris.

Temps al bressol
de les hores.
A poc a poc
sempre endavant.

Temps a l’enclusa
per forjar la vida.
A la fornal
el tremp de viure.

Temps amb
data de caducitat.
La lluna m’arriba
a les paraules,
es trempen de vida.

M’enlairo fins
el terrat de
les estrelles.
Des d’aquí
veig l’estel
del meu desig.

El poema només és
el cordó umbilical.
Tanco els ulls
i desperto al somni.
La lluna posa
el cap al meu coixí.
Lluna...

onatge, sant Jordi 2008

Lliri blanc ha dit...

Onatge!
ja la teva tornada és un dels millors regal! Que les teves butxaques tinguin sempre més paraules i que surtint ens abracin el cor!