dilluns, de setembre 03, 2007

GASTROMACHIA...

GASTROMACHIA
LA COMPANYIA CÀJKA DE CÀLLER ( CIÀJKA= GAVINA EN RUS),ÉS UN CONJUNT PERMANENT DE PROFESSIONALS DEL TEATRE, QUE A L’ALGUER HA ESCENIFICAT “GASTROMACHIA”, VAUDEVILLE GASTRONÒMICA EN MÚSICA.
SET FORMIDABLES ACTORS, REGITS PER L’ASSENYADA DIRECCIÓ ARTÍSTICA DE FRANCESCO ORIGO, INTERPRETEN ELS PERSONATGES D’UNA JERARQUIA D’UNA CUINA DE CORT DEL XVII SEGLE I CUINEN UNA TRADICIONAL SOPA SARDA RECITANT, CANTANT, BALLANT I EMBOLICANT DIRECTAMENT EL PÚBLIC.
TOT AIXÒ RESPECTANT EL TEMPS QUE LA RECEPTA TÉ PER COURE A FOC LENT..I LA SOPA DINS UNA GRAN OLLA CONTINUA BULLINT I EMANANT EN L’AIRE UN INVITANT PERFUM QUE ESTIMULAL’APETIT!
PROFESSIONALS DEL TREBALL I DE LA RIALLA,ELS ACTORS HAN ARRENCATS APLAUDIMENTS JA DESPRÉS ELS PRIMERS COPS DE L’ESPECTACLE.
MOLT EMOTIU EL MONÒLEG EN DIALECTE VÈNET D’UN POBRE AFAMAT QUE ÉS L’ESSÈNCIA DE L’ESCRIT DE ORIGO, ÉS A DIR DE POSAR L’ATENCIÓ SOBRE LA ENORME DIVERSITAT ENTRE UN MÓN DE POCS, RIC I OPULENT I ARA JA OBÈS I UN ALTRE ON ES RASCA LA FAM.
ENTRE RITMES ESPANYOLS, BALLADES SARDES I NAPOLITANES, MONÒLEG EN VÈNET, S’HA ARRIBAT AL EGRAN FINAL AMB LA REPARTICIÓ DE LA SOPA ALS ESPECTADORS ENCURIOSITS.
MERAVELLÓS CONVIT ENTRE LES MURALLES ANTIGUES DEL FORT DE LA MADDALENA, BANYAT DE BON VIN NEGRE ,SOTA EL CEL ESTRELLAT I EL SOMRIC D’APROVACIÓ DE LA LLUNA PLENA.
DULCIS IN FUNDO, FAN ECO DINS LES MEVES ORELLES, LES PARAULES DE SALUT EN DIALECTE GENOVÈS, ADREÇADES GENTILMENT PEL GUIONISTA A UNES ESPECTADORES DE LIGURIA COM JO.

1 Comments:

Blogger Giorgio Grappa said...

Curiós, relacionar una actuació amb la realització d'un plat, i utilitzar la durada de la recepta per marcar els ritmes de l'escena. Sembla una bonica barreja.

(Ops, has escrit "companya" en lloc de "companyia". I l'adjectiu "vènet" és paraula plana, du l'accent a la primera e.)

4:11 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home