diumenge, d’abril 15, 2007

CALA GORROPPU...
CALA GORROPPU

Cala Gorroppu és un esplèndid recorregut naturalístic.
És el canyó càrstic més gran d’Europa on podem penetrar en la natura incontaminada de la Sardenya més amagada. La visita d’aquest congost és un dels itineraris obligats del Supramonte.
Se surt del poble de Dorgali i, travessada en cotxe la vall d’ Oddoene fins el petit pont de S. Abba Arva, es continua a peu seguint un camí immergit en la vegetació espessa, costejant al principi el riu Flumineddu i de seguit la part sud-oriental del mont Oddei, per més o menys 6 km.
Fins que s’arriba a prop de l’embocadura de la gola, que té les parets de 400 m. d’alçada resultat de l’erosió del torrent, que durant els milers d’anys s’ha excavat el llit, seguint els passatges oberts per remots moviments tel.lurics, i que ara passa gairebé sempre dins el subsòl.

Deixant a l’esquerra uns llacs i petites cascades d’on neix el riu Flumineddu, s’accedeix a la gola. Impressiona per les parets imponents que s’erigeixen verticals sobre un estret de roques blanques i un llit de còdols polits. Per poder proseguir, s’han de travessar les gèlides aigües d’un petit llac. El sol de la tarda crea estranys jocs de llum, que donen una atmosfera quasi irreal.

Aquí la natura domina sobirana. És l’incontrastable regne del porc senglar, que troba el seu ambient ideal entre falgueres, esbarzers, llentiscles, arboços i brucs. Quan la selva s’aclareix, les roques semblen voler advertir el visitant que la seva rudesaestà allí per a defensar aquella immensa fractura. I les grutes al voltant evoquen un aire de misteri i llegenda.
Visiteu aquest lloc…..a la nostra illa tot és gran i màgic.

10 comentaris:

Capità Tux ha dit...

Hola, Lliri Blanc! Gràcies per la visita :-) . Eps! Que bonica que és la Serdenya: el Giorgio i jo la vam visitar fa uns anys i ens va encantar.

Lliri blanc ha dit...

I a mi m'ha fet il.lusio' la vostra visita al meu blog i que hàgiu respirat l'aire de les meves terres.
Ciao també al pinguino.

Giorgio Grappa ha dit...

Ciao, Lliri Blanc! Quina sorpresa, trobar una italiana que domina tan bé el català! Ei!, i tens un bloc molt maco, ja aniré llegint-lo a poc a poc.

Saludets!

Lliri blanc ha dit...

Això que dius m'afalaga de veritat! Gràcies de cor.
També el vostre blog està molt bé i a més he descobert també una seccio' en italià..quin plaer!

Txau!

Jordi ha dit...

Coneixes la zona del Gennargentu?

Records de nou!

Lliri blanc ha dit...

E's la zona centre oriental de la Sardenya, entre les provincies de Nuoro i de l'Ogliastra. Les montanyes ,molt antigues ,so'n baixes i rodones.Per a mi ha estat la primera excursio' en aquella zona.
Fins aviat.

Giorgio Grappa ha dit...

Feliç dia del Llibre!

@;--'--,---

(No sé si es reconeix, açò volia ser una rosa...)

Jordi ha dit...

Celebreu el dia del llibre i la rosa a l'Alguer?

Lliri blanc ha dit...

Gràcies Giorgio per la rosa.
Felicitats per a tu i per b.....avui és el vostre Sant! Aqui' a l'Alguer fa uns anys que hi ha alguna iniciativa privada que intenta celebrar aquest dia ,però no és el mateix de Catalunya.
Però és el dia mundial del llibre.
Fins aviat

Anònim ha dit...

Hola, he descobert el teu bloc cercant informació de nurags, ja que el mes d'agost vindre 7 dies a Sardenya (17 al 25). Podries fer-me una mini guia de llocs a veure, i llocs on fer bed and breakfast durant els llocs del recorregut. Som 2 i venim amb ganes de natura, cales, nurags, murals, història, folk... El meu mail es joan@barrios.cat. Mooltes gràcies!!!