dimecres, de maig 09, 2007

L’ALGUER: VERITABLE PARADÍS.


L’ALGUER: VERITABLE PARADÍS


Moltes persones no saben on es troba L’Alguer, ni tampoc que aquesta és una ciutat d’origen català.
L’Alguer és el centre turístic més important de la ribera del Corall, situat a la costa nord-ovest de l’illa de Sardenya.
En aquest racó de mar massa encantador, es troba un superb centre històric, emmurallat per una llarga muralla de defensa edificada pels Dòria al segle XIII i refeta posteriorment pels catalans.
Aquí, podem admirar moltes torres, com la de l’Esperó Reial a la Plaça Sulis, dels Hebreus construїda per la comunitat jueva, de S. Jaume anomenada també dels Cutxos ( en català gossos) perquè antigament s’hi tancaven els gossos vagabunds.
Al centre històric, hi ha nombrosos llocs d’interès: el Palau d’Albis, que va ser durant molt temps residència habitual del Governador de la ciutat, el Palau Maquin construїt pel bisbe alguerès Ambrogi Maquin al 1600. La Catedral de S. Maria, on hi ha la capella de la verge de Montferrat. L’església de S. Francesc i la de S. Miquel al Carrer Major. L’església de la Misericòrdia , on es guarda la preciosa escultura de fusta del Crist de la Misericòrdia ( la legenda narra que fou conduїt per les aigües de la mar a L’Alguer, després d’un naufragi d’un vaixell provinent d’Alacant. I encara la petita església del Carme, on es troba la Mare de Déu dels Desemparats, donada pels valencians a la nostra comunitat.
Si dels Bastions mirem la mar, es pot contemplar l’espectacle d’un promontori anomenat Cap de Caça, dibuixat en el blau o en un capvespre sobre la badia de L’Alguer. Allà es troben les coves de Neptú, on es pot arribar amb vaixell o baixant a peu, des del capdamunt, per una escala de 640 esglaions.
Al voltant de L’Alguer, hi ha moltes km de platja amb sorra blanca i caletes espectaculars com Les Bombardes, El Llatzeret, El Portitxol on domina l’homònima torre costera.
Si volem fer un tomb pel passat podem visitar llocs de culte màgic-religiós come el Nurag de La Palmavera, a 10 km del centre seguint la carretera que condueix a Port del Comte.
Sempre a 10 km. del centre, però en direcció Porto Torres, es troba una de les més vastes necròpolis de Sardenya, la Necropoli d’Anghelu Ruju, que consta de 38 hipogeus.
Qui no voldria gaudir d’excursions riques de prehistòria, nurags, domus de Janas?
Aquesta perla de mar, amb el seu clima dolç, els seus colors, els perfums de la vegetació mediterrània, la seva història, el seu art, és un oasi per gaudir un sojorn agradable i divertit.

3 comentaris:

Henry The VIII ha dit...

640 escales!!!! No cal fer steps!

Giorgio Grappa ha dit...

Aquest post m'ha dut records de la meua estada, breu, a l'Alguer, farà cosa d'uns dotze anys, unes vacances de Setmana Santa. La necròpolis, els nurags, les Coves de Neptú; les muralles, les torres, els palaus i algunes de les esglésies que esmentes encara se'm presenten com a imatges molt clares. I, sobretot, l'alguerés, amb aquelles formes ancorades en la llengua medieval i que m'havia de concentrar per a poder reconéixer.

No m'atrevisc a anomenar paradís a cap lloc habitat per éssers humans (dis-me pesimista, si vols), però sí que em va causar molt bona impressió i em va deixar molt bons records i moltes ganes de tornar-hi.

Lliri blanc ha dit...

Pel que fa la paraula Paradi's, tens rao'.
Jo l'he usada en un sentit de lloc agradable i delicio's.....també aqui hi ha diablets,com jo mateixa.
Saluts!